Glass som tilltugg

Fira studenten med glassbuffé

Om det är dags för ditt barn att ta studenten, vill du kanske göra något speciellt och lite annorlunda för studenten i fråga. Om studenten är en glassfantast kan en glassbuffé vara en mycket bättre idé en klassisk tårta. Det kanske låter som mycket jobb, men det är faktiskt helt upp till dig hur lätt du väljer att göra det för dig. Fördelen med en glassbuffé är även att du kan välja att köpa all glass färdig, och i stället lägga tid på allt annat som hör studenten till.

Då kan du lägga mer tid på fyndiga texter och att hitta rätt bild till personliga studentskyltar och egendesignade folieballonger eller en trädgårdsskylt till festligheterna. När du designar studentskyltar kan du även välja om du vill ha enkelsidig eller dubbelsidig design. Om du därefter har tid till eget glasskapande, följer lite inspiration nedan.

Göra egen glass

Det finns mängder av recept på glass, så här kommer enbart lite inspiration inför ditt sökande. Innan du börjar bör du titta igenom recepten noga eftersom en del glassrecept kräver att du har glassmaskin. Om du ska investera i en glassmaskin bör du även fundera över om du ska köpa en traditionell sådan eller välja en som gör mjukglass. Om du inte tänkt köpa en glassmaskin, går det alldeles utmärkt att göra glass ändå. Vill du göra en väldigt enkel grund till glassen så kan du välja att göra en glass på kondenserad mjölk och grädde. Det är lika enkelt som det låter, och sedan kan du smaksätta glassen på olika sätt. Men tänk även på att ha glass för allergiker på buffén, och även att utesluta livsmedel som någon av gästerna är allvarligt allergisk mot. Om ingen av gästerna har nötallergi är det gott att rosta pistagenötter eller hasselnötter i ugnen för att sedan mixa ner dem i glassen. Om studenten har några favoritkakor, kan du smula ned dem i glassen.

Nyttigare glassiga alternativ

För gästerna som inte föredrar så mycket grädde och socker, kan du göra en sorbet på frusen frukt och frusna bär som du sedan mixar ihop tills du uppnår önskad konsistens. Du kan söta med honung eller stevia vid behov.

Tillbehören som sätter pricken över i:et

Tillbehören är också viktiga, och i synnerhet om du väljer att köpa glassen färdig. Då kan det kännas lite lyxigare med hallon, jordgubbar, chokladbitar, strössel, chokladsås och andra tillbehör som kan falla er i smaken. Här passar det även utmärkt med en hemmagjord lemon curd, som ger en frisk och somrig smak. Det är aldrig fel att servera bananer och maränger, så att den som är sugen på marängsviss även kan stilla sitt behov.

När du ändå kör tema, kan du välkomna gästerna med en glassig milkshake. Det är något som passar de flesta en varm sommardag.