Glass som tilltugg

Glass av olika sort

När det gäller glass finns det väldigt många olika sorters sådan att välja mellan. Här tar vi upp några varianter.

Gräddglass

Hos Livsmedelsverket kan man läsa mer om vad gräddglass egentligen ska innehålla för att den ska få kallas just gräddglass. Den ska till exempel innehålla en viss procent grädde. Gräddglassen har en fetare karaktär och den är i regel av det lite dyrare slaget.

Isglass

Isglass är som saft eller juice som frysts in. Isglassen är väldigt svalkande och passar bra särskilt under varma sommardagar. Det finns också isglass som innehåller naturliga ämnen vilket kan vara en fördel om man vill undvika onödiga tillsatser.

Sorbet

Sorbet är en fruktigare glass. Den kan närmast liknas vid mosad frukt som sedan frysts in till en luftig röra. Sorbet finns i flera smaker och är i regel väldigt uppfriskande. Oavsett smak tenderar sorbet att vara lite syrligare än vanlig gräddglass. Det beror helt enkelt på att den innehåller lite mindre socker än annan glass.

Mjölkglass

När man ser glass som bara kallas vaniljglass eller chokladglass är det i regel mjölkglass. Det är en billigare form av glass som inte innehåller tillräckligt mycket grädde för att få kallas gräddglass.