Glass som tilltugg

Unna dig glass och snus

I en stressig och hektisk vardag är det viktigt att unna sig små glädjeämnen för att hantera trycket. Ett av dessa glädjeämnen kan vara snus som länge använts i Sverige för avkoppling. Ett annat glädjeämne är glass som passar för alla åldrar och som är enkelt att variera. Att tillåta sig själv dessa små njutningar kan vara ett sätt att skapa rätt balans i tillvaron.

Snus – ett traditionellt sätt att slappna av

Tobaksprodukten snus har starka rötter i den nordiska kulturen och har länge varit en del av olika personliga avslappningsritualer. Många ser det som ett tillfälle att koppla av och reflektera, en stund där tiden tycks sakta ner. Ett populärt val är Lundgrens snus från Snusnetto som finns i många härliga smaker och med finurliga lösningar för snusdosan. Det är dock viktigt att konsumera Lundgrens snus med måtta för att bevara välbefinnandet, likt för alla typer av tobaksprodukter.

Glass – ett tidlöst sätt att njuta

För många svenskar representerar glass en oemotståndlig sötsak och vi hör till de länder som konsumerar mest glass per person och år. Den krämiga konsistensen och variationen av smaker gör glass till en universell favorit. Att unna sig en portion glass är inte bara en smakupplevelse utan också ett sätt att skapa en kort stund av lycka mitt i vardagsstressen. Under varma sommardagar är glass även ett beprövat sätt att svalka sig.

För att summera behöver alla hitta små glädjeämnen som gör att de kopplar av och mår bra. Glass och Lundgrens snus är två lösningar, men det finns även andra alternativ. Likt alla njutningsmedel är det viktigt att inte överdriva, utan försöka njuta med måtta. Trots allt bör hälsan alltid prioriteras och ett tips är att försöka hitta en balans som fungerar för just dig. Till exempel är det inga problem att unna sig glass några gånger i veckan om man lever ett aktivt liv och bränner mycket kalorier. Är man däremot stillasittande bör man vara extra försiktig med sitt kaloriintag.