Glass som tilltugg

Lyxa till sommaren med hemmagjord glass

Sommaren har så smått kommit, även om de höga temperaturerna kanske fortfarande lyser med sin frånvaro. Trädgårdarna börjar bli gröna och fina, men om så inte är fallet så är ett besök på flo-rea.com att rekommendera för att sätta fart på grönskan. Andra saker som hör sommaren till är ju sol, bad, semester, grilla, jordgubbar och så givetvis glass! Det ska vara glass i stora lass, i synnerhet för barnen. Men det finns även många goda smaker som kanske vuxna tycker mer om.

Bjuda på glass

Alla tycker om glass. Därför är det ett säkert kort att bjuda på när man har gäster. Smaken är dock som baken och alla har olika favoriter. Ett bra tips kan då vara att bjuda på en glassbuffé. Det är bara att köpa olika sorters glassar i livsmedelsbutiken och sedan kan gästerna välja fritt. Fördelen kan då vara att man kanske hittar en ny favorit som man kanske annars aldrig skulle köpt. Man kan även göra egen glass och smaksätta själv.

Gör din egen glass

Det är enklare än man tror att göra egen glass. Det krävs bara tre ingredienser, vispgrädde, kondenserad mjölk och en smaksättare. När det gäller just smaksättare kan man låta fantasin flöda fritt. Exempelvis kan man ringla ner Nutella så det blir en god rippel som garanterat går hem hos barnen. Man kan även rosta hasselnötter och sen mixa tillsammans med lite matolja och sedan blanda ner med grädden och kondenserade mjölken. Slutresultatet blir en fantastiskt god hasselnötsglass som man inte kan annat än älska. Givetvis kan man även mixa ner frukter och bär (eller använda hela). Möjligheterna är oändliga och det är samtidigt väldigt kul att både göra nya glassorter, men även att bjuda på dem.

Glass med blommor

Rubriken må låta tokig, men det finns faktiskt många blommor som är ätbara. Du kanske redan har provat eller läst om maträtter med blommor som ingrediens. Så varför inte tillämpa samma strategi på glass. Ta reda på om det finns någon blomma du tycker om som är ätbar och beställ sedan hem den från flo-rea.com och skapa unika glassorter som gästerna garanterat kommer bli nyfikna på att testa.

Förhoppningsvis har du nu fått en del inspiration och tips på vilka glassorter som kommer serveras i just ditt hem i sommar. Så det är bara att börja bunkra upp med kondenserad mjölk och vispgrädde med en gång!