Om ingredienserna…  

Vi gör den glass vi själva vill njuta av och vi är otroligt stolta över vår glass! Vi använder endast ekologiska råvaror av allra högsta kvalitet.

Basen i Go coconuts är ekologisk kokosmjölk som kommer från Thailand, där kokospalmer är en del av den naturliga växtligheten. Fruktköttet i kokosnötterna pressas varsamt till krämig kokosmjölk.  

Go coconuts sötas med ekologisk agave från odlingar i Mexiko. Det är en växt vars juice koncentreras till agavenektar. Agave har ett naturligt lågt GI, vilket gör att blodsockret inte höjs på samma sätt som när man äter saker sötade med vanligt socker.

Kakaon vi använder i vår glass kommer från Dominikanska republiken och den har en rik, mustig chokladsmak. Den produceras av ett kooperativ och är ekologisk och fair trade märkt.

Vaniljen vi använder är så kallad Boubonvanilj från Madagaskar. Den ger glassen den där alldeles härliga runda vaniljsmaken och är såklart också ekologisk.

Alla våra övriga ingredienser är utvalda efter kräsna smakkriterier och är alltid ekologiska.

Lite om kokos….

Kokos hade tidigare lite dåligt rykte eftersom kokosfettet innehåller mycket mättat fett. Men forskning har visat att det är stor skillnad på olika typer av mättat fett. Animaliskt mättat fett innehåller mest långkedjade mättade fettsyror (LCFA) och dessa leder till ökad risk för bl.a. hjärt-och kärlsjukdomar. Kokosfett å andra sidan, innehåller främst medellånga mättade fettsyror (MCFA) och dessa har helt andra egenskaper än LCFA. Kokosfett har bl.a. visats kunna stärka immunförsvaret och i vissa fall öka fettförbränningen. 

Om du vill läsa mer om forskning kring kokos och dess hälsoeffekter så är den här sidan en bra början:

www.coconutresearchcenter.org